Events
Vi sætter spot på aktuelle ligestillingsemner gennem forskellige former for formidling og arrangementer. Du kan følge med i aktuelle aktiviteter på vores sociale medier, og herunder kan du læse om et udvalg af vores tidligere events.
Foto: Malene Nelting
International Dag for Afskaffelsen af Vold mod Kvinder
-
Den 25. november markerede Dansk Kvindesamfund og Dansk Kvindesamfunds Krisecentre FN’s Internationale dag for afskaffelse af vold mod kvinder ved at invitere til en inspirerende aften på Union i København.
Programmet bød på panelsamtale, musikalsk performance og overrækkelse af Dansk Kvindesamfunds hæderspris, Mathildeprisen. Aftenen satte fokus på, hvordan kunsten kan bryde tabuer og skabe forståelse for de komplekse og ofte fortiede oplevelser, som voldsramte står overfor.
-
Panelet bestod af en række ambassadører for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre, som gennem deres kunst arbejder for at belyse vold og dens konsekvenser.
Moderator: Rikke Kristine Østergaard fra Ditto
Paneldeltagere: Forfatter og kunstaktør Anna Klahn, tegneserieskaber Christine Reinwald, filminstruktør Sabrina Ferguen, filminstruktør og manuskriptforfatter Lotte Svendsen.
Musikalsk performance: Freja DEEJADE
-
Prismodtagere: Søstre mod vold og kontrol for deres utrættelige kamp for kvinders frihed og selvbestemmelse, og Sandie Westh for sit vedholdende arbejde med fokus på partnerdrab og mediernes ansvar i dækningen af drab på kvinder
Den danske abort - debat og kreative ildsjæle
-
I anledning af 50-året for lovlig abort i Danmark inviterede Dansk Kvindesamfund d.5. oktober til en aften i nysgerrighedens tegn. Den danske bortlovgivning blev sat til debat med hjælp fra et panel af kompetence fagpersoner og unge kreative ildsjæle bidrog med kunst og musik til at belyse et vigtigt og sårbart emne.
Paneldeltagere: Camilla Stockmann (journalist og forfatter), Øjvind Lidegaard (professor, dr. med.) og Helena Højgaard (jordemoder og medstifter af konceptet Abortcirkler).
Kunstneriske indslag: Vilma Crow (sanger og sangskriver), Laura Kreutzfeldt Kristensen (forfatter til Abortfortællinger), Amalie Grauengaard (ejer af smykkebrand coño jewelry), Ruth Belai (DJ).
Debatter på Folkemødet Bornholm
-
Langt fra Ligestilling? af Dansk Kvindesamfund
Paneldebat om køn, identitetspolitik, feminisme og hvor vi i det hele taget står med ligestillingen anno 2024.
Paneldeltagere: Trine Bramsen (MF, Socialdemokratiet), Christian Groes (kønsforsker og forfatter), Gine Maltha Kampmann (direktør i Tænketanken EQUALIS), Nafisa Fiidow (cand.scient.pol og klummeskribent), Anna Thygesen (CEO i WeDoCommunication og debattør). Moderator: Helena G. Hansen (næstforkvinde, Dansk Kvindesamfund.
Kvinde Kend Din Plads af Dansk Kvindesamfund
Paneldebat om bias, manglen på repræsentation og hvilke alternative løsninger, der skal i spil for at rykke et skridt nærmere ligestilling på arbejdsmarkedet.
Paneldeltagere: Anne Seiersen (adm. direktør i Koorporationen), Silan Druekær Erdem (bestyrelsesmedlem i Dansk Kvindesamfund og CA A-kasse), Eva Svavars (partner i kommunikationsbureauet Lead Agency og debattør), Tine Marie Daell (direktør for brancheforeningen Tobaksproducenter). Moderator: Helena G. Hansen (næstforkvinde, Dansk Kvindesamfund.
-
Hvordan kan udøverbehandling være med til at stoppe vold mod kvinder og børn? af Dansk Kvindesamfund og Dansk Kvindesamfunds Krisecentre
Paneldebat om behovet for behandling til voldudøvere, og hvordan vi skaber en effektiv behandling, der stopper vold mod kvinder og børn.
Paneldeltagere: Lisbeth Jessen (programchef i 'En barndom uden vold i familien' under Ole Kirk’s Fond), Astrid Carøe (MF, SF), Ditte Brorson (psykolog hos Lev Uden Vold, selvstændig og medstifter af Institut mod vold), Ditlev Tamm (professor em. i retshistorie og debattør), Maria Søndergaard (direktør, Dansk Kvindesamfunds Krisecentre).
Hvordan står det til med den fri abort blandt unge i Danmark? af Dansk Kvindesamfund og Sex og Samfund
Paneldeltagere: Marie Lindhardt (Sex og Samfund), Kir S. Thomsen (aktivist og bestyrelsesmedlem Kvinde Kend din Krop), Nadia Atia (inklusionspædagog og bestyrelsesmedlem Sabaah), Rosa Lund (MF, Enhedslisten). Moderator: Natalia Eugenia Araya Araya (Dansk Kvindesamfund).
Quiz om Usynlige kvinder – og hvor er minoriteterne? af Dansk Kvindesamfund
Quiz om samfundets usynliggørelser af køn, kroppe, etniciteter og identiteter, der adskiller sig fra manden som standard
Quizdeltagere: Tine Arentsen Willumsen (CEO og stifter af Above and Beyond Group), Manilla Ghafuri (forperson for Rapolitics), Mette Schak Dahlmann aka. Mette Murer (aktiv stemme i #MeToo debatten), Cathrine Berendt Andersen (stifter af @kvindekenddinstat). Moderatorer: Natalia Eugenia Araya Araya og Helle Gammelgaard (Dansk Kvindesamfund)
-
”Feministisk Jeopardy!" af Dansk Kvindesamfund
Hvem er skarpest på #Metoo, kvinder og minoriteters repræsentation, sexisme og krænkelser og andre aktuelle ligestillingspolitiske spørgsmål?
Deltagere: Christian Mogensen (Specialkonsulent og næstforperson Center for Digital Pædagogik og Dansk Mandesamfund), Anna Thygesen (CEO i WeDoCommunication), Katherine Diez (Litteraturkritiker, Berlingske Media), Moussa Mchangama (Co-founder In Futurum). Moderator: Helena G. Hansen.
Vidnesbyrd fra en voldelig virkelighed af Dansk Kvindesamfund & Dansk Kvindesamfunds Krisecentre
Oplæsning af en række vidnesbyrd fra voldsramte kvinder, og samtale om, hvad en national handlingsplan til bekæmpelse af vold mod kvinder bør fokusere på.
Deltagere: Eva Kjær Hansen (Fhv. MF, Venstre), Henriette Søvind (foredragsholder og debattør), Astrid Carøe (MF, SF)
Hvordan skaber vi et sikkert og trygt digitalt liv? af Dansk Kvindesamfund, StopChikane og Dansk Folkeoplysnings Samråd
Paneldebat om, hvordan vi bliver bedre til at hjælpe borger, der har været udsat for digitale krænkelser.
Paneldeltagere: Signe Aare (rådgiver i StopChikane), Janne Tynell (Red Barnet), Laura Carstens (Meta), Kasper Sand Kjær (Socialdemokratiet), Nikolaj Nielsen (Institut for Menneskerettigheder). Moderator: Lisbeth Knudsen (leder af ADD projektet).
Samtaler i Thiemers Magasin
-
Dansk Kvindesamfund og Thiemers Magasin inviterede hen over vinteren 2022-2023 til en række samtaler med fokus på, hvordan vi sikrer den bedste udnyttelse af hele vores talentmasse i erhvervslivet.
Vi fik besøg af forskellige, inspirerende erhvervsfolk og forfattere, som i samtale med daværende styrelsesmedlem Helle Gammelgaard talte om, hvordan vi sammen kan skabe mere diversitet i erhvervslivet.
-
d.25. oktober
Mangfoldighed i bestyrelserMed Laura Vilsbæk, forfatter til bogen 'Du behøver ikke hedde Jens og gå i jakkesæt’
d.8. november 2022
Kvinders monopol på omsorgMed Isabella Hindkjær, der er chefredaktør for @feminadk.
d. 29. november 2022
Danmarks ligestillingsmodelMed Annette Spanggaard (Public Affairs-, kommunikations- og CSR-direktør for Coca Cola og forfatter til bogen 'Kristines verden')
d.17. januar 2023
Det danske kønsparadoks i lederstillingerMed Tine Arentsen Willumsen, CEO for Above & Beyond Group
d.31. januar
Det mangfoldige arbejdsmarkedMed Lars Sandahl, administrerende direktør i Dansk Industri
d.21. februar
Kønnet vold og ligestillingMed Niels Frank, forfatter til bogen Fanden Tage Dig om at miste sin søster til partnerdrab, og Maria Søndergaard, direktør for Dansk Kvindesamfunds Krisecentre og konstitueret forkvinde i Dansk Kvindesamfund
Podcast: Verdensmålene for begyndere
-
FN’s Verdensmål udgør 17 konkrete mål og 169 delmål, som forpligter alle FN’s 193 medlemslande til blandt andet helt at afskaffe fattigdom og sult i verden, reducere ulighed, sikre god uddannelse, bedre sundhed, anstændige jobs og en mere bæredygtig økonomisk vækst.
Målene fokuserer ligeledes på at fremme fred, sikkerhed og stærke institutioner og på at styrke internationale partnerskaber. Det lyder alt sammen virkelig godt, men er vi reelt set så tæt på målet, som vi i Danmark går og tror?
Én episode ad gangen sættes verdensmålene under lup i selskab med en række gæster for netop at undersøge, hvordan det står til i Danmark med at nå i mål med De 17 Verdensmål.
Podcasten kan høres på Spotify eller Apple Podcasts.
-
Med udgangspunkt i verdensmål nr. 5: Ligestilling mellem kønnene, sættes verdensmålene under lup for at undersøge, hvordan det står til i Danmark med at nå i mål med de 17 Verdensmål.
Daværende næstforkvinde Natalia sætter sammen med en række gæster fokus på udvalgte verdensmål på tværs.
-
1. Sundhed og trivsel for begyndere
2. Ligestilling for begyndere
3. Kom under huden på et menneske med handicap
4. Fattigdom for begyndere
5. Har du styr på dit bæredygtige forbrug?
7. Bæredygtighed og kvindelige iværksættere – har vi ikke altid eksisteret?
8. Et angreb på en borgers rettigheder er et angreb på os alle
9. Kan grindedrab være bæredygtigt?
10. Vidste du, at der ikke er fri abort på Færøerne?
11. Er hekse biodiverse?