Facebook Twitter Instagram search

Women Deliver 2016

Dansk Kvindesamfund holder fire side events i forbindelse med Women Deliver 2016. Du kan læse mere om hver enkelt event her, og tilmelde dig via link til Facebook begivenhed under hvert event.

Samtale med Michael Kimmel

Den 17. maj 2016, kl. 20.00
Den Sorte Diamant, Dronningsalen
”Feminisme er en fordel for både mænd og kvinder”

Den amerikanske feminist og professor i sociologi, Michael Kimmel vil i samtale med journalist Annette K. Nielsen fra Weekendavisen diskutere, hvorfor femi- nisme er en fordel for både mænd og kvinder, og hvordan man får mænd til at interessere sig for feminisme.

Mød Michel Kimmel, når han besøger Den Sorte Diamant i forbindelse med den globale Women Deliver konference i København 16.-19. maj 2016. Dansk Kvindesamfund og Det Kgl. Bibliotek har inviteret Michael Kimmel til International Forfatterscene den 17. maj 2016 kl. 20.

Journalist Annette K.Nielsen er mag.art. i litteratur-videnskab og videnskabs- og kulturjournalist ved Weekendavisen.
Samtale med Michael Kimmel event på Facebook

Women in leadership – how to avoid becoming a Gatekeeper.

Den 18. maj 2016, kl. 16.30 – 18.30
Afholdes som en del af Talk Town.
Gennem en paneldebat bestående af kvinder fra forskellige steder i verden, vil vi diskutere og undersøge, hvordan kvinder kan fremme deres karriere uden at ende som ”gate-keepers” over for andre kvinder.
Den tidligere amerikanske udenrigsminister, Madeleine Albright, blev kendt for at sige, at der findes et særligt sted i helvede for kvinder, som ikke hjælper hinanden.
Mange steder i verden stryger kvinder til tops på arbejdsmarkedet. Mange af disse kvinder kæmper sig med næb og klør opad i en mandsdomineret verden. De arbejder benhårdt og må bringe store personlige og familiemæssige ofre for at nå dertil. En del af disse kvinder ender i en rolle som ”gate-keepers” og forventer, at andre kvinder må bringe de samme ofre, som de selv har gjort for at nå til deres position. Spørgsmålet er, hvordan den situation kan vendes, så kvinder i højere grad hjælper hinanden med at komme frem i verden, og vi dermed opnår en højere grad af ligestilling mellem mænd og kvinder.
Efter debatten vil pointerne fra debatten blive opsummeret og offentliggjort som en kort guide, der kan fungere som et sæt ligestillings-etiske spilleregler for kvinder på topposter.
OBS: arrangementet er på engelsk.
Women in Leadership event på Facebook

Gin & Gender

GIN&GENDER#5
Den 20. maj 2016, kl. 20.00
Afholdes som en del af Talk Town
Tema: Røven
Røven, bagdelen, numsen, kært barn har mange navne. Vi har alle en, vi bruger den dagligt, og det er på tide, vi undersøger den fra et litterært udgangspunkt. Gennem oplæsning vil forskellige bidragsydere sætte fokus på netop denne kropsdel.
Konceptet er simpelt: vi beder mennesker, vi selv finder inspirerende om at udvælge og på dagen læse (eller på anden vis fremføre) tekststykker, der på den ene eller anden måde handler om køn, kønsroller, feminisme, sexisme, kønsidentitet, ligestilling med mere.

Tekststykket kan være prosa, poesi, essay, blogindlæg, eventyr, egen tekst eller noget helt syvende og være inspirerende, tankevækkende, morsomt eller provokerende – så længe det for bidragsyderen siger noget centralt om køn og krop.
Gin & Gender event på Facebook

Myter om kvinders seksualitet

Den 21. maj 2016, kl. 10-14
Restaurant Mmoks i Odense.

Ved et uformelt og hyggeligt arrangement vil et panel af eksperter diskutere og nedbryde nogle af de myter, som findes om kvinders seksualitet.
Arrangementet bliver både bliver underholdende og lærerigt. Det kommer til at koste 75 kr. pr. billet at deltage. Billetten inkluderer mad og drikke.

Myten om en jomfruhinde og kulturelle/sociale konsekvenser af myten om jomfruhinden (bl.a. tendensen med rekonstruktion af jomfruhinden) og debatten om man bør bruge betegnelsen ”kønskrans” i stedet.

Myter om, hvordan det kvindelige køn skal se ud og være (små/store skamlæber, stram/slap vagina mv.), hvilke sociale og personlige betydninger det har, at kønnet er/ser ud på en bestemt måde samt tendensen med plastikkirurgiskeindgreb for at ændre udseendet af kønnet (måske en konsekvens af pornoficering i samfundet).

Myter om kvinders orgasme (klitorisorgasme vs. skedeorgasme, findes g-punktet??, at kvinders orgasme er meget sværere at opnå en mandens, mv.)

Myter om kvinders seksualitet event på Facebook