Facebook Twitter Instagram search

Andre hindringer for ligestillingen har at gøre med folks tænkemåde. På arbejdsmarkedet findes der forbavsende få kvindelige ledere, selv om der er mange kvinder, som ville være kvalificerede. I Danmark er kun 1% af toplederne i danske virksomheder kvinder, og i det offentlige er kun 20% af cheferne kvinder. Som regel er det mænd, der bliver ansat, og det kan have forskellige årsager. Hvis der kun sidder mænd i ansættelsesudvalget, så kan de være tilbøjelige til at vælge en kandidat, der ligner dem selv, og det er oftest ikke en kvinde. Nogle fag er også traditionelt mandsdominerede, og det gør det endnu sværere for kvinder at få foden indenfor. I disse tilfælde er der brug for en mentalitetsændring.

Feminister som Gretelise Holm, siger at problemet ikke handler om, hvordan kvinder kan kvalificere sig til lederposter. Det handler derimod om, at det er umuligt for mænd at diskvalificere sig. I en kronik har hun skrevet om, at nogle mandlige ledere for eksempel kan tabe en masse penge eller opføre sig helt uanstændigt, men alligevel få en anden lederpost når de er blevet fyret.

Dansk Kvindesamfund finder det vigtigt at informere om ulighederne både i samfundet og i erhvervslivet. I nyhedsarkivet kan du læse korte artikler om kvinder på ledende poster, ligestillingscharteret og kvindekvoter.