Facebook Twitter Instagram search

Dansk Kvindesamfund fylder 150 år!

Hip hip hurra! Den 24. februar fylder Dansk Kvindesamfund 150 år. Pga. Covid-19 bliver den store, fysiske fejring først til sommer, men selvfølgelig skal dagen markeres. Det gør vi med en forrygende digital fødselsdagsfest.

Læs mere…

Revolutionen har en kvindes ansigt

Den 9. august erklærede Aleksandr Lukasjenko sig som vinder af præsidentvalget i Hviderusland, selvom der var dokumenteret omfattende valgsvindel. Det har startet en folkelig revolution med Svetlana Tikhanóvskaja i spidsen. K&S har talt med Matilde Kimer, DR’s Ruslandskorrespondent, og Kirstine Ottesen, journalist med speciale i Rusland, der begge har indgående kendskab til den politiske situation i Hviderusland og kan berette om, hvorfor netop kvinderne har sat ansigt på kampen mod diktaturet.

Læs mere…

Kvoter for kunstindkøb vil åbne øjnene for den kvindelige talentmasse

Kvindelige kunstneres underrepræsentation på museer, gallerier og det globale auktionsmarked har fået direktøren for Kunsthal Charlottenborg, Michael Thouber, til at kæmpe for kvoter. Men det møder modstand i kunstverdenen: ”Vi vil gerne se os selv som frie mennesker, der tager frie valg. Men vores blik er jo formet af vores opdragelse, dannelse og kultur. Vi har brug for efteruddannelse, og det vil kønskvoter for kunstkøb give os, fordi vi tvinges til at se lige så meget kunst af kvinder som af mænd.

Læs mere…

“Hvis kultur ikke er foranderligt, er det ikke kultur”

Efter et par år i den danske musikbranche skete der et skift i Jenny Rossander. Hun begyndte at dykke ned i emner som køn, magt og den udtalte kønsubalance blandt musikere. Det er endt i et kontinuerligt forsøg på at dekonstruere sig selv og sine egne ubevidste handlemønstre sammensat med et ønske om at se fællesskabet blomstre og kulturen i kulturverdenen ændre sig.

Læs mere…

Kirstine Holst får Mathildeprisen for sin kamp for samtykke

Kirstine Holst hædres med Dansk Kvindesamfunds Mathildepris for sit vedholdende arbejde med at få en ny voldtægtslovning, der er baseret på samtykke. Hun har brugt sig selv og sin egen historie og ved eksemplets magt vist, at man som enkeltperson kan gøre en forskel.

Læs mere…