Facebook Twitter Instagram search

International profil ny forkvinde for Dansk Kvindesamfund

Ulla Müller er den nye landsforkvinde i Dansk Kvindesamfund. Hun kommer med en baggrund som rettighedsspecialist og har 20 års erfaring indenfor bistand og menneskerettigheder, i særdeleshed kvinder og børns rettigheder. Med Ulla har vi fået en markant, international profil til at stå i spidsen for Dansk Kvindesamfund.

Lørdag d. 4. maj var det en enstemmigt nyvalgt landsforkvinde for Dansk Kvindesamfund, der tog ordet og takkede deltagerne til landsmødet for valget:

”Jeg ved, at kvinder kan forandre samfund. Men kvinder skal være bedre til at støtte kvinder, når de er i modvind. Skal vi vinde den her kamp på den lange bane, så skal vi være mere nøgterne og se på evidens og ikke lade os provokere. For vi må konstatere, at andre lande er langt forud for os, når det handler om ligestilling. Jeg har været mange år i udlandet, og jeg er forundret over at vende hjem til et Danmark, hvor ligestillingen er gået i stå. Jeg oplever, at vores forståelse af Danmark som et foregangsland ikke hænger sammen med virkeligheden,” sagde den 53-årige Ulla Müller.

Hun blev første gang valgt ind i styrelsen i 2018, hvor hun blev næstforkvinde, og siden har hun arbejdet tæt sammen med forkvinde Lisa Holmfjord, som hun nu afløser på posten.

”Det sidste halve år som næstforkvinde har jeg forberedt mig ved at være føl hos Lisa, som har givet mig en uvurderlig indsigt i arbejdet. Så jeg føler mig godt klædt på og klar til at løfte opgaven,” sagde Ulla Müller og takkede Lisa for at give en økonomisk solid forening videre.

Det er hermed en ny profil som skal tegne foreningen, for med sin internationale baggrund med over 20 år i Østafrika har hun et lidt anderledes blik på Danmark og ligestillingen,

”Jeg arbejder for alt det Kvindekonventionen står for. Det er vigtigt, at vi prioriterer et globalt samarbejde med kvindebevægelsen, og det er vigtigt, at vi holder fokus på kvindesagen, fordi vi som kvinder ikke har de samme betingelser, når vi skal træffe de vigtige beslutninger i livet. Og vi skal holde op med at kæmpe andres sager. Vi skal kæmpe kvinders sag, det er en lang kamp, og den er vigtig,” fastslog den nye landsforkvinde.