Facebook Twitter Instagram search

Kort om Køn er et nyhedsbrev fra Dansk Kvindesamfund, som skrives og administreres af en gruppe frivillige skribenter.

Kort om Køn udkommer månedligt og indeholder artikler om ligestilling i ind- og udland, reportager fra forskellige events, interviews og anmeldelser. Kort om Køn vil bidrage til den fortsat nødvendige ligestillingsdebat ved hver måned at belyse forskellige kønsproblematikker, som vi møder i hverdagen – privat, nationalt og internationalt.

Ida Rud Nielsen: “Ingen mennesker er forkerte”

Ida Rud Nielsen er blevet landskendt på baggrund af sin Instagram-profil og DR3’s dokumentarserie ”Tykke Ida”. På de sociale medier deler hun upolerede billeder af sig selv, og i dokumentarserien taler hun åbent om sit forhold til sin tykke krop. Vi har talt med Ida om, hvorfor tykhed er forbundet med skam, og hvordan kropsaktivisme kan ændre vores opfattelse af den tykke krop.

Læs mere…

Januar er fyldt med fitness-forsætter

Et nyt år er skudt i gang, og det kan mærkes i fitnesscentrene landet over. For særligt flere kvinder tilmelder sig fitness i januar, og allerede indmeldte medlemmer træner mere. Men hvad skyldes denne bølge? Er det udelukkende et ønske om sundhed hos kvinderne selv, eller skyldes det også et stigende pres udefra?

Læs mere…

Har vi sømmet vores kroppe fast til en pæl af skam og frygt?

Vi lever i kropsbevidsthedens storhedstid: Vi måler os med hinanden på kryds og tværs, og slår os selv oven i hovedet, når vi ikke formår at leve op til film og mediers finpudsede idealer. Gang på gang skal den naturlige krop udsættes for hånlige bemærkninger og ydmygende blikke, og man undrer sig derfor over, om vi helt og aldeles har formået at sømme vores kroppe fast til en pæl af skam og frygt?

Læs mere…

Klip vores kravlenissekvinder!

I anledning af julen, har Liv Kiilsholm tegnet og designet fem forskellige kravlenissekvinder, så du kan pynte op til en feministisk jul! Download dem, print dem, klip dem og hæng dem op derhjemme.

Læs mere…

Julekalendere og køn: Piger kan også redde julen

I Danmark er det ikke ualmindeligt at producere børnejulekalendere med heltinder i hovedrol-lerne. Julekalenderne, som vises på DR og TV2 i år, er ingen undtagelse. Ifølge manuskriptforfatter Bo Hr. Hansen er historier om handlekraftige piger vigtige – simpelthen fordi stereotype, gammeldags fortællinger om passive piger taler helt forbi en moderne målgruppe.

Læs mere…

Når sexchikane sniger sig med til julefrokosten

Julefrokostsæsonen er over os, og kollegaer landet over samles til festlige begivenheder. For Stine blev en julefrokost dog alt andet end festlig. Og hun er ikke alene. Men hvor går grænsen egentlig for sexchikane? Og hvad kan du selv gøre, hvis det en dag sker for dig?

Læs mere…

Se, den gave må være til Ida, for den er lyserød!

Julen bliver ofte en desperat søgen efter de rette julegaver. Af mange bliver det en træls affære, hvor de ender med at kaste sig rundt fra butik til butik med Ida og Jacobs ønskelister mellem fingrene. Men hvad er det så egentlig for nogle gaver, der ender under juletræet til Ida og Jacob?

Læs mere…