Facebook Twitter Instagram search

Kort om Køn er et nyhedsbrev fra Dansk Kvindesamfund, som skrives af en gruppe frivillige skribenter.

Kort om Køn udkommer månedligt og indeholder artikler om køn og ligestilling i ind- og udland, reportager fra forskellige events, interviews og anmeldelser. Kort om Køn vil bidrage til den fortsat nødvendige ligestillingsdebat ved hver måned at belyse forskellige kønsproblematikker, som vi møder i hverdagen – privat, nationalt og internationalt.

Sådan føder kvinder i dag

Epiduralblokade, kejsersnit, igangsættelse og vestimulation. Der er mange ting at tage stilling til, når man skal begynde sit moderskab. Over halvdelen af kvinder føder med ekstra hjælp, viser statistikken.

Læs mere…

Så fød dog, kvinde!

Danmark er besat af kvinders fertilitet. Kvinder bliver konstant bombarderet med informationer, kampagner og reklamefremstød, der skal få dem til at få flere børn – tidligere i livet.

Læs mere…

Sexisme hos lægen

Stereotype opfattelser af mænd og kvinders adfærd sniger sig ind på mange områder af vores dagligdag. På vores uddannelse, på arbejdspladsen, på sociale medier, i familien - og ikke mindst hos lægen. Kvinders smerter bliver oftere taget mindre seriøst end mænds, og kvinder kan opleve mere ventetid, hvis de bliver indlagt eller skal have en akutundersøgelse. Hvad skyldes det? Sexistiske diskurser.

Læs mere…

Flere unge kvinder er stressede, men jagter samtidig det perfekte

Stadigt flere unge kvinder har et højt stressniveau og et dårligt mentalt helbred. Samtidig ses en tendens til, at unge kvinder stræber efter at være perfekte i alle livets henseender. Konsekvenserne er, at mange unge kvinder har ondt i livet. Hvilke årsager kan der være til disse problemer? Hvordan kan vi skabe en varig forandring?

Læs mere…

Den nydanske kvindekamp er en universel kvindekamp

Kampen for etniske minoritetskvinders rettigheder fylder mere og mere i den danske, feministiske samfundsdebat. Familiestrukturer og manglende seksuel frigørelse er centrale problematikker, som den brune feminisme forsøger at gøre op med i indvandrermiljøer. Vi har talt med Natasha Al-Hariri og Halime Oguz om den nydanske kvindekamp.

Læs mere…

Har #MeToo gjort en forskel?

#MeToo er et af de mest omtalte fænomener i 2017 og har allerede markeret sig som centralt for 2018. Det kendte hashtag har fældet folk på stribe verden over, og det er gået ud over mænd lige fra Donald Trump til Peter Aalbæk. Men har hashtagget reelt gjort en forskel for vores samfund? Eller kan fænomenet nærmere beskrives som en døgnflue, der vil være glemt igen om få år?

Læs mere…

Ida Rud Nielsen: “Ingen mennesker er forkerte”

Ida Rud Nielsen er blevet landskendt på baggrund af sin Instagram-profil og DR3’s dokumentarserie ”Tykke Ida”. På de sociale medier deler hun upolerede billeder af sig selv, og i dokumentarserien taler hun åbent om sit forhold til sin tykke krop. Vi har talt med Ida om, hvorfor tykhed er forbundet med skam, og hvordan kropsaktivisme kan ændre vores opfattelse af den tykke krop.

Læs mere…

Januar er fyldt med fitness-forsætter

Et nyt år er skudt i gang, og det kan mærkes i fitnesscentrene landet over. For særligt flere kvinder tilmelder sig fitness i januar, og allerede indmeldte medlemmer træner mere. Men hvad skyldes denne bølge? Er det udelukkende et ønske om sundhed hos kvinderne selv, eller skyldes det også et stigende pres udefra?

Læs mere…

Instagram