Facebook Twitter Instagram search

Kort om Køn er et nyhedsbrev fra Dansk Kvindesamfund, som skrives af en gruppe frivillige skribenter.

Kort om Køn udkommer månedligt og indeholder artikler om køn og ligestilling i ind- og udland, reportager fra forskellige events, interviews og anmeldelser. Kort om Køn vil bidrage til den fortsat nødvendige ligestillingsdebat ved hver måned at belyse forskellige kønsproblematikker, som vi møder i hverdagen – privat, nationalt og internationalt.

Historisk Søster: Sankt Hans-heksen

Bålet knitrer, varmen fra ilden spreder sig, og et kor af stemmer synger ”Vi vil fred her til lands, Sankte Hans, Sankte Hans”. Det er smukt sådan en midsommeraften i Danmark, hvor solen nærmest nægter at gå ned, og folk fra nær og fjern samler sig om et bål, og synger fædrelandssange. Knap så idyllisk er det dog for vores historiske søster.

Læs mere…

Hold fast i din kjolelængde

Lad hverken finanssider, dameblade eller andres holdninger bestemme, hvor lang dit skørt skal være. Mini eller hellangt, det er – og skal vedvarende være – dit valg.

Læs mere…

Feministisk sommerlæsning

Varme solskinsdage og lange sommeraftener kalder på en god, feministisk bog. Kort om Køn har gjort noget af arbejdet for dig og guider her til tre skønlitterære værker, der kan gøre din sommer endnu bedre. Der er ikke tale om feministisk litteratur i den klassiske forstand, men i stedet tre bøger, der er skrevet af kvinder, om kvinder, der på hver deres måde forsøger at være i verden på deres egne præmisser. God læselyst!

Læs mere…

Sådan føder kvinder i dag

Epiduralblokade, kejsersnit, igangsættelse og vestimulation. Der er mange ting at tage stilling til, når man skal begynde sit moderskab. Over halvdelen af kvinder føder med ekstra hjælp, viser statistikken.

Læs mere…

Så fød dog, kvinde!

Danmark er besat af kvinders fertilitet. Kvinder bliver konstant bombarderet med informationer, kampagner og reklamefremstød, der skal få dem til at få flere børn – tidligere i livet.

Læs mere…

Sexisme hos lægen

Stereotype opfattelser af mænd og kvinders adfærd sniger sig ind på mange områder af vores dagligdag. På vores uddannelse, på arbejdspladsen, på sociale medier, i familien - og ikke mindst hos lægen. Kvinders smerter bliver oftere taget mindre seriøst end mænds, og kvinder kan opleve mere ventetid, hvis de bliver indlagt eller skal have en akutundersøgelse. Hvad skyldes det? Sexistiske diskurser.

Læs mere…

Flere unge kvinder er stressede, men jagter samtidig det perfekte

Stadigt flere unge kvinder har et højt stressniveau og et dårligt mentalt helbred. Samtidig ses en tendens til, at unge kvinder stræber efter at være perfekte i alle livets henseender. Konsekvenserne er, at mange unge kvinder har ondt i livet. Hvilke årsager kan der være til disse problemer? Hvordan kan vi skabe en varig forandring?

Læs mere…

Den nydanske kvindekamp er en universel kvindekamp

Kampen for etniske minoritetskvinders rettigheder fylder mere og mere i den danske, feministiske samfundsdebat. Familiestrukturer og manglende seksuel frigørelse er centrale problematikker, som den brune feminisme forsøger at gøre op med i indvandrermiljøer. Vi har talt med Natasha Al-Hariri og Halime Oguz om den nydanske kvindekamp.

Læs mere…