Facebook Twitter Instagram search

Der findes lige så mange forskellige kroppe, som der findes mennesker. Kroppen har et mangfoldigt udtryk og det i sig selv er både smukt og spændende, dog bliver denne diversitet ikke afspejler i populærkulturen og medierne. Det mener vi i Dansk Kvindesamfund er ærgerligt, men i nogle tilfælde også skadeligt. Mange lider i dag af spiseforstyrrelser, flere og flere får foretaget plastikoperationer og kosmetiske indgreb for at ændre deres udseende, så de kan leve op til et – urealistisk og uopnåeligt – skønhedsideal. Dansk Kvindesamfund fordømmer på ingen måde, at mange kvinder nærer et ønske om at ændre deres kroppe, om det er fjernelse af kropsbehåring, at farve hår elle få plastikoperationer. Det er din krop og derfor også dit valg. Dog ønsker vi i Dansk Kvindesamfund at gøre op med skønheds- og kropstyranniet, som mange i dag er underlagt i forsøget på at leve op til idealerne.

Idealkroppen eller den såkaldt ‘perfekte’ krop handler først og fremmest om kroppens udseende og ikke om kroppens funktioner, om kroppen er sund, velfungerende og rask. I Dansk Kvindesamfund ønsker vi, at der skal være plads til diversitet i kropsidealet, så man ikke behøver at føle sig hæmmet over ikke at kunne leve op til et urealistisk ideal, men at man kan glæde sig over den krop man har.

Ligeledes mener vi i Dansk Kvindesamfund heller ikke, at fyldige kvinder modsat tynde kvinder er ‘rigtige kvinder’. Om man er høj, lav, tyk eller tynd, alle kroppe er rigtige kroppe og alle kvinder er rigtige kvinder. Ingen kvindekroppe er mere rigtige end andre.