Facebook Twitter Instagram search

Dansk Kvindesamfund samarbejder med det grammyvindende band Bon Iver

Bon Ivers initiativ 2 A Billion sætter ligestilling i centrum til bandets udsolgte koncert den 28. oktober 2018 i Royal Arena, hvor Dansk Kvindesamfund er samarbejdspartner.

Når det verdenskendte band Bon Iver spiller for fuldt hus i Royal Arena i København d. 28. oktober, bliver det i samarbejde med Dansk Kvindesamfund.

”Da Bon Iver tog kontakt til os, var vi ikke i tvivl om, at det ville være et godt match. Vi er beærede over at få lov til at arbejde sammen med så stort og indflydelsesrigt et band, og vi er overbeviste om at vores fælles mission om at stoppe vold mod kvinder og ulighed mellem kønnene kan nå rigtig langt, ” siger Lisa Holmfjord, forkvinde i Dansk Kvindesamfund.

Til koncerten er Dansk Kvindesamfund til stede med en stand, der skal skabe opmærksomhed omkring samtykke – en sag Dansk Kvindesamfund har arbejdet for i flere år. Dansk Kvindesamfund vil uddele kondomer, flyers og få publikum i tale under hashtagget #ContentWithYourConsent både før, under og efter koncerten.

”Kvinders grænser bliver konstant overskredet, både i den private og offentlige sfære. Derfor er det her samarbejde vigtigt for os, da vi kan nå mennesker i et rum, hvor grænseoverskridende adfærd desværre også er til stede. Vi har vores egne kondomer med, fordi de er en manifestation af vores arbejde for samtykkebaseret voldtægtslovgivning, og oplysning om at al seksuel kontakt skal foregå med samtykke. De er en påmindelse om, at vi skal huske at respektere hinandens grænser” fortæller Lisa Holmfjord.

Publikum vil desuden blive opfordret til at støtte et borgerforslag om en samtykkebaseret voldtægtslovgivning, som Dansk Kvindesamfund senere på året vil iværksætte.

Op til koncerten har fans mulighed for at deltage i en online auktion på 2 A Billions website, hvor billetter og signeret merchandise sælges til højestbydende. Overskuddet herfra donerer Bon Iver til Dansk Kvindesamfund. En donation, der sammen med samarbejdet vil styrke Dansk Kvindesamfunds arbejde for ligestilling og kampen mod vold mod kvinder.

For yderligere oplysninger kontakt projektkoordinator Katrine Arnfred på: [email protected] eller telefon: 42 40 65 39